Άνοιγμα σχολείων: Διστακτικοί οι λοιμωξιολόγοι

Άνοιγμα σχολείων: Διστακτικοί οι λοιμωξιολόγοι

: Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στον άνοιγμα σχολείων, εκφράζοντας την άποψη πώς τη Δευτέρα θα ανοίξουν.

Η επιτροπή έχει συζητήσει για άνοιγμα

«Νομίζω τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία. Η προδιάθεσή μας είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε, δε, ότι «τα δημοτικά έχουν μείνει ανοιχτά περισσότερο διάστημα» επαναλαμβάνοντας ότι «η διάθεση της κυβέρνησης είναι βεβαίως η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα λύκεια».

Υπενθύμισε ότι «η επιτροπή έχει συζητήσει για άνοιγμα εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν ».

Μιλώντας, μάλιστα, για τα self test είπε ότι «αυτά ήρθαν στη χώρα μας, εκτιμούμε ότι έως αργότερα μεθαύριο θα τα έχουν τα φαρμακεία των αστικών κέντρων και μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία όλης της χώρας».

Διστακτικός ο Βατόπουλος

«Δεν μπορώ να πω ακόμα για το , είναι μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει» είπε αρχικά ο κ. Βατόπουλος για να συμπληρώσει: «Θα μπορούσε να γίνει αλλά αυτό θα το δούμε τις επόμενες 3-4 ημέρες». Όπως είπε στον ΣΚΑΪ υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο θεωρίες όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων:

η πρώτη που μιλά για την Γ΄ Λυκείου αλλά αυτό δεν είναι καλό επιδημιολογικά γιατί οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό πιο πολύ αλλά έχουμε και τις πανελλήνιες 2021.

η δεύτερη μιλά για τα δημοτικά σχολεία επειδή στο δημοτικό τα παιδιά είναι πιο πειθαρχημένα και ακούν τον δάσκαλο

«Δεν μπορώ να πω ακόμα (σ.σ. για το άνοιγμα των σχολείων) γιατί είναι πολύ πιεσμένα τα πράγματα. Προφανώς ακόμα είναι νωρίς να πούμε» επέμεινε ο κ. Βατόπουλος.

«Αν ξεκινήσει σωστά το testing και οι σωστές εξετάσεις αλλά και ο εμβολιασμός ίσως εξισορροπήσουν λίγο την κατάσταση» συμπλήρωσε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Την Τετάρτη οι συζητήσεις

Το ζήτημα των σχολείων αναμένεται να αποτελέσει το βασικό ζήτημα που θα συζητήσουν έχουν αύριο, Τετάρτη, οι επιδημιολόγοι στην εβδομαδιαία σύσκεψή τους καθώς έχει τεθεί ως το επόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb ένα από τα στοιχεία που κάνουν τους ειδικούς να είναι διστακτικοί για το άνοιγμα των σχολείων είναι το γεγονός ότι η αποτύπωση των συνεπειών από το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα θα φανεί σε 14 ημέρες, τη μεθεπόμενη, δηλαδή, εβδομάδα.

Self test- Σκέρτσος: Πρώτα τα ΑΜΚΑ μαθητών και εκπαιδευτικών για το άνοιγμα σχολείων

Τι θα γίνει με άνοιγμα σχολείων και Πάσχα στο χωριό

Σχολεία: Οι δύο θεωρίες για το άνοιγμα σχολείων

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !