Σήμερα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 θα «τρέξει» τελικά ο , σύμφωνα με νέα ενημέρωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΑΣΑΝ).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την νέα ενημέρωση το τελικό νούμερο θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει ακουστεί (Σ.Σ. Υπήρξαν , 7.300 αναπληρωτών για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και 1.500 αναπληρωτών για τις ανάγκες τις Γενικής Αγωγής. Αυτή τη στιγμή ακούγεται το νούμερο των 12.000 αναπληρωτών – 7.300 ΕΑΕ, 3.200 Α/θμια, 1.500 Β/θμια – προς πρόσληψη στη Β Φάση…).

Τέλος ο ΠΑΣΑΝ αναφέρει πως αναφέρθηκε από το ΥΠΑΙΘΑ πως εντός Οκτωβρίου θα ακολουθήσει η Γ φάση προσλήψεων και πως η όποια καθυστέρηση οφειλόταν σε αναζήτηση πιστώσεων από το Υπουργείο.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΠΑΣΑΝ

Πριν λίγο επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο το οποίο μας επιβεβαίωσε πως η β φάση θα τρέξει σήμερα. Μας δόθηκε επιβεβαίωση πως το τελικό νούμερο πιστώσεων δεν είναι αυτό που έχει ακουστεί εντός του Σαββατοκύριακου και μας είπαν πως το τελικό νούμερο θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει ακουστεί, χωρίς ωστόσο να μας δοθεί ακριβής αριθμός.

Επιπλέον, μας αναφέρθηκε πως εντός Οκτωβρίου θα ακολουθήσει η Γ φάση προσλήψεων και πως η όποια καθυστέρηση οφειλόταν σε αναζήτηση πιστώσεων από το Υπουργείο, κάτι που θα αποδειχθεί στα αυριανά νούμερα. Συνάδελφοι, ευχόμαστε για την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη όλων των κενών και σε μια καλή τοποθέτηση σε όσους αναμένουν.