Αναστολή λειτουργίας τμήματος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/05/2018 - 11:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αποχή από τις διοικητικές και εκπαιδευτικές εργασίες σήμερα για το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ποια τα αιτήματα – Αναστέλλει για χθες Πέμπτη τις εκπαιδευτικές και διοικητικές του λειτουργίες το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διακηρύσσοντας με αυτό τον τρόπο, την αντίθεσή του στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε για διαβούλευση και αφορά στην ενσωμάτωση του στο .

Κατόπιν συνέλευσης, το τμήμα συμφωνεί κατ’ αρχήν με την ιδέα της ενοποίησης του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, διαφωνεί με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, όπως και με τις συνοπτικές διαδικασίες που ακολουθούνται για την εφαρμογή του.

Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι το Σχέδιο Νόμου παρουσιάζει ουσιαστικές αδυναμίες ως προς την επιστημολογική του θεμελίωση και χαρακτηρίζεται σε επιμέρους σημεία από διατυπώσεις ξένες προς τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και ζητούμενα, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες.

Επίσης η Συνέλευση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας διατηρεί σοβαρότατες επιφυλάξεις για τον Κέντρο Ερευνών Ηπείρου (Κ.Ε.ΗΠ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ιδιαίτερα σε σχέση με την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του και τον χαρακτήρα του σχεδιαζόμενου ινστιτούτου ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, ο οποίος δεν συνάδει με τους σύγχρονους διεθνείς προσανατολισμούς των σχετικών επιστημονικών κλάδων, σύμφωνα με το news247.gr.

Επιπλέον, η Συνέλευση διατυπώνει τον έντονο προβληματισμό μας για την προτεινόμενη διάσπαση της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso