Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Π.Ε.Α.Δ. τονίζει πως «ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δια του παρόντος επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της»

Και συνεχίζει:

i. προς τον τέως Υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Γαβρόγλου για το γεγονός ότι επί της θητείας του ψηφίστηκε ο ν.4589/2019 που αποτέλεσε το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου υλοποιήθηκαν οι 11.700 μόνιμοι από την σημερινή Κυβέρνηση, συστήνοντας ένα σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων.

ii. προς τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ο οποίος με συνέπεια, ήθος συναδελφικό και ενσυναίσθηση, συνέβαλε τα μέγιστα στο να ανοίξει ο δρόμος να αποκατασταθούν οι εργασιακές σχέσεις χιλιάδων συναδέλφων που για πάρα πολλά χρόνια δοκιμάστηκαν σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο υπηρετώντας ως συμβασιούχοι στην Εκπαίδευση.

Η Δημόσια Εκπαίδευση ως ένα πολύ σημαντικό Δημόσιο Αγαθό πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με την προσοχή που απαιτείται, ανεξάρτητα από πολιτικές αναφορές.