Ανανεώθηκε το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΚΘΒΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/12/2019 - 14:26 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) υπέγραψαν ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου και η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΘΒΕ, καθηγήτρια του ΑΠΘ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου.

Το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων ανανεώθηκε για ένα έτος και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, τη διάθεση εισιτηρίων στην ειδική τιμή των 5 ευρώ για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ που θα παρακολουθούν τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ, τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης φοιτητριών/φοιτητών σε υπηρεσίες του ΚΘΒΕ και την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

"Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιστεύουν ακράδαντα ότι, εκτός από την επιστημονική κατάρτιση και εκπαίδευση, οφείλουν να παρέχουν στις φοιτήτριες και στους φοιτητές του ΑΠΘ, αλλά και στο σύνολο των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα απαραίτητα εφόδια που θα τους φέρουν σε επαφή με το σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι" δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ. Επισήμανε, επίσης, ότι "το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας και ο σημαντικότερος πολιτιστικός φορέας της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους, μέσα από μία στενή και ουσιαστική συνεργασία που αποφέρει πολλαπλά οφέλη και στις δύο πλευρές".

Η καθηγήτρια του ΑΠΘ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, με τη νέα ιδιότητά της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ ΚΘΒΕ και ΑΠΘ. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, συμμετείχε, επίσης, ο αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Νικολάου.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: