– Τρόπος υπηρεσίας -Συνάδελφοι, συζητήσαμε με τη Δ/ντρια Προσωπικού για τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε ανάληψη υπηρεσίας στις Δ/νσεις, μετά την ανακοίνωση της μας και προτείναμε να διερευνηθεί και το να γίνεται η ανάληψη, αμέσως μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, στις οικείες μας διευθύνσεις.

ΠΑΣΑΔ

Ζητήσαμε επίσης μέχρι να προχωρήσει η “ηλεκτρονική υπογραφή” να γίνεται ανάληψη ηλεκτρονικά, μέσω και όποιων επιπλεον προσωπικών στοιχείων θεωρεί αναγκαία το ΕΣΠΑ. Θέλουμε να ελπίζουμε πως συζήτηση που θ’ ακολουθήσει θα έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Γίνεται ήδη η προεργασία, μας ενημέρωσαν, ώστε οι πιστώσεις που θα διατεθούν και οι οποίες ζητήσαμε να είναι αυξημένες (προκειμένου ν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που βιώνουμε στα σχολεία) να δοθούν σε δύο φάσεις. Ό αρχικός σχεδιασμός είναι να γίνουν και οι δύο τον Σεπτέμβρη, με την πρώτη να τοποθετείται από 1 έως 5 και τη δεύτερη να τοποθετείται μετά τις 20.

– Πιστοποίηση σε

Συνάδελφοι, ως γνωστόν το Υπουργείο έχει δηλώσει (πολλάκις) πως το Σεπτέμβρη θα γίνει ανακοίνωση διορισμών και νέου συστήματος . Επειδή πάμε σε κατάργηση του 3848 και αντικατάστασή του με προκήρυξη πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων και αναπλήρωσης μέσω ΑΣΕΠ, πρέπει να γνωρίζετε πως στις περισσότερες τέτοιες θέσεις στο Δημόσιο μοριοδοτείται η πιστοποίηση γνώσης σε ΤΠΕ. Αρκετοί συνάδελφοι την έχουν αποκτήσει είτε ενδοσχολικά είτε από άλλους οργανισμούς (εφόσον η πιστοποίηση τους αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ) οι υπόλοιποι από εμάς ας το έχουμε στα υπόψιν.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ