Άμεση κάλυψη των κενών στα Νηπιαγωγεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/10/2013 - 19:17 | Author: Newsroom Ipaidia

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

Η σημερινή κατάσταση στα νηπιαγωγεία μας είναι τραγική. Δεκάδες κλειστά ολοήμερα τμήματα, προνήπια χωρίς προσχολική αγωγή και χιλιάδες συνάδελφοί μας στην ανεργία.

Βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ αγνοεί επιδεικτικά εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, απαξιώνει και υποβαθμίζει το δημόσιο νηπιαγωγείο.

Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. δεν ανεχόμαστε την πολιτική συρρίκνωσης και διάλυσης του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και συνολικά του Δημόσιου Σχολείου.

Απαιτούμε:

üΆμεσους μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν τα οργανικά κενά.

üΆμεση απορρόφηση των 57 νηπιαγωγών επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ του 2008.

üΆμεση παρέμβαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος προκειμένου να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση για τη στήριξη του Δημόσιου Νηπιαγωγείου.

üΆμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (βουλευτές, δήμαρχοι κλπ) ώστε να πιέσουν από το δικό τους θεσμικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων και στα Νηπιαγωγεία.

üΝα εξασφαλιστούν άμεσα πιστώσεις και να καλυφθούν τα κενά τόσο στα πρωινά, όσο και στα ολοήμερα τμήματα. Μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει άμεσα με την εξασφάλιση πιστώσεων ΕΣΠΑ για την κάλυψη των ολοήμερων τμημάτων, κάτι δηλ. αντίστοιχο που έγινε και με τα δημοτικά σχολεία!

Η πρόταση του κλάδου για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, φαντάζει επίκαιρη στις μέρες μας, όσο ποτέ…

ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso