Αξιολόγηση εκπαιδευτικών:Το τέλος μιας τραγωδίας ( του Ι.Χρηστάκη )

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/10/2013 - 14:41 | Author: Newsroom Ipaidia
( του Ι.Χρηστάκη )
Διανύουμε,για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα, την τελευταία πράξη μιας ανείπωτης τραγωδίας.
Η έναρξη των διαδικασιών αξιολόγησης σε όλα τα σχολεία της χώρας θα είναι εφικτή από την επόμενη Άνοιξη, άντε το πολύ μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Έχουν προετοιμαστεί τα πάντα:Πρόθυμα στελέχη που μπορούν να εξυπηρετήσουν την αυταρχική αξιολόγηση μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης(διευθυντές-σύμβουλοι), ακίνδυνοι συνδικαλιστές που δεν εμπνέουν με κηρύγματα περί σαμποτάζ στους τόπους διεξαγωγής σεμιναριών σχολικών συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης, διχασμένοι εκπαιδευτικοί ασεπίτες και μη, παλιοί και νέοι, συμβιβασμένοι με τη νέα τάξη πραγμάτων (=συλλογής χαρτιών απόδειξης προσόντων) και όχι, γονείς πρόθυμοι να πιπιλίσουν την καραμέλα των γενικευμένων εξεταστικών διαδικασιών που θα κατηγοριοποιήσει τα σχολεία των τέκνων τους και θα τα αναγκάσει να ζητιανεύουν τους ιδιώτες για πόρους που θα τους στερεί η Πολιτεία και θα εντάσσει τους καθηγητές σε λίστες επιτυχημένων ή αποτυχημένων.
Πλέον , διαβαίνουμε τον Ρουβίκωνα.Ελάχιστοι θα βγουν στην αντίπερα όχθη.Βαθμολογική και μισθολογική καθήλωση μας επιβλήθηκε ήδη.
Τώρα έρχονται αθρόες ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ (=ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ).
Ειδικά στα Λύκεια της χώρας ,μετά την εφαρμογή του νόμου για το Νέο Λύκειο , θα μιλάμε για "γενοκτονία" μονίμων εκπαιδευτικών.Άλλωστε , αυτά που συνέβησαν με τους χιλιάδες αναπληρωτές και τους χιλιάδες συναδέλφους της τεχνικής εκπαίδευσης που διανύουν έναν ακόμη μήνα σε διαθεσιμότητα (τους ξεχάσαμε κιόλας;) δεν έχουν προηγούμενο σε ευνομούμενο και πολιτισμένο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!
Όσο παραμένει η άδικη, καθόλα εξωφρενική, μοριοδότηση των 5 μορίων για διορισμένους με επετηρίδα , τα χρόνια που δεν είχε καν επινοηθεί αυτός ο πανελλήνιος διαγωνισμός, προδίδονται τα ταπεινά σχέδιά τους.Άμεσος στόχος τους ,η απόλυση αυτών που έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας και αμείβονται με περισσά ψιχία.
ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΩΘΕΙΣΑΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ;
Χρηστάκης Ιωάννης
Φιλόλογος.
Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso