Αγωνία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Δεν θα προκηρυχθεί νέος ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών στο κοντινό μέλλον

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/07/2014 - 17:19 | Author: Newsroom Ipaidia
«Βεβαίως αγωνιώ! Αυτό που προέχει είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου, υπάρχουν 12.000 κενές θέσεις και δεν προβλέπεται κάλυψη οργανικών θέσεων.
Υπάρχει η λύση των αναπληρωτών , δεν προσβλέπω στον προϋπολογισμό, ψάχνουμε να βρούμε τα κονδύλια», τόνισε ο υφυπουργός παιδείας Αλ.Δερμετζόπουλος, μιλώντας στο Ρ/Θ.

Όπως ειπε δεν προβλέπεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ στο ορατό μέλλον.
«Θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τα προγράμματα ενισχυτικής διοδασκαλίας, τα κονδύλια υπάρχουν» ειπε ο κ.Δερμτζόπουλος.Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη βιβλίων.

Ερωτηθείς για το θέμα των ημερών, δηλαδή για τους μεταξεταστέους της Α Λυκείου, ο υφυπουργός παιδείας, επανέλαβε ότι «πρωτον δεν βλέπει βατερλό λόγω της τράπεζας θεμάτων και δευτέρον ότι πέρυσι χωρίς την Τράπεζα θεμάτων οι μεταξεταστέοι ήταν περισσότεροι».

Από την τράπεζα θεμάτων και τα θέματα του Σεπτεμβρίου.

Διευκρίνησε ότι σήμερα θα εισαχθεί σχετική τροπολογία στη βουλή, με την οποία θα διευθετείται ο τρόπος βαθμολόγηση των μαθητών της Α Λυκείου που έμειναν μεταξεταστέοι. «Σήμερα οι καθηγητές πρέπει να καταρτίσουν τους πίνακες βαθμολογίας και να τους αναρτήσουν στα σχολεία» σημείωσε.

Ράδιο Θεσσαλονίκη

Loading...


  • europalso

    ideascentral