: «Φανταστείτε και να περάσουν τα Δημόσια Σχολεία στην αρμοδιότητα των Ο.Τ.Α., τι έχουμε να δούμε και να αντιμετωπίσουμε», αναφέρει ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Αμαρουσίου.

Η ανακοίνωση

Τραγελαφική η κατάσταση με τις αναιρούμενες συνεχείς έγγραφες αναφορές του Δήμου Αμαρουσίου προς τις σχολικές μονάδες της πόλης μας αναφορικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών ανά σχολική μονάδα για την μαθητική της επετείου του ΟΧΙ στις 28 – 10 – 2021 στο Μαρούσι.

Δυστυχώς μέχρι και τις 26 – 10 – 2021 στα Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου μαθητές και εκπαιδευτικοί ετοιμάζονταν να παρελάσουν με συγκεκριμένο αριθμό μαθητών/μαθητριών ανά σχολική μονάδα, όταν νέο έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου που έφτασε την ημέρα αυτή στα σχολεία, μια ημέρα πριν την παρέλαση, περιόρισε τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών στην παρέλαση για υγειονομικούς λόγους ζητώντας να γίνει κλήρωση μεταξύ των μαθητών που επρόκειτο να παρελάσουν προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτή.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να δημιουργηθεί αναστάτωση και δυσαρέσκεια στις σχολικές μονάδες αλλά και ιδιαίτερη στενοχώρια στις/στους μαθήτριες/μαθητές που αποκλείονταν έτσι από την παρέλαση.

Το μοναδικό σχόλιο που θα καταθέσει το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου είναι: «Φανταστείτε και να περάσουν τα Δημόσια Σχολεία στην αρμοδιότητα των Ο.Τ.Α., τι έχουμε να δούμε και να αντιμετωπίσουμε», γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το Δημόσιο Σχολείο ΔΗΜΟΣΙΟ – ΔΩΡΕΑΝ και αρμοδιότητα αποκλειστικά και μόνο της πολιτείας και του ΥΠΑΙΘ.