19-11-15 Με αφορμή το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λευκάδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/11/2015 - 13:34 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο τύπου

Με αφορμή το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λευκάδα, διαπιστώνουμε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός ενημέρωσης των μαθητών και των μαθητριών για θέματα αντισεισμικής προστασίας.

Λίγες μέρες πριν τον φονικό σεισμό στο νησί του Ιονίου πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Δάφνης, της περιοχής των Καλαβρύτων, άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού.

Η 6η «Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών» (Ε.Μ.Α.Κ.), παρουσίασε στους μαθητές τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς τον σωστό τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση σεισμού.

Για την αληθοφανέστερη αναπαράσταση των συνθηκών έκτακτης ανάγκης τέθηκαν σε λειτουργία θερμικές κάμερες , γαιόφωνα τρυπάνια, μικροκάμερες στο πλαίσιο μίας εικονικής διάσωσης εγκλωβισμένων μαθητών.

Στην άσκηση πήρε μέρος και το ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ της Ε.Μ.Α.Κ.

Είναι προφανές ότι η απόκτηση γνώσεων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού, σε μία χώρα με συνεχή σεισμική δραστηριότητα όπως η Ελλάδα, πρέπει να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες.

Αντίστοιχα προγράμματα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλα τα δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

kalb 1kalb 3

Loading...
  • ideascentral

    europalso