19-06-14 Συνάντηση Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, με τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου, Κώστα Καδή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/06/2014 - 21:02 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, με τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου, Κώστα Καδή

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος, συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, κ. Κώστα Καδή, με αντικείμενο την συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο της παιδείας.

Μετά την συνάντηση ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, τον κ. Καδή για την επίσκεψή του. Το πρώτο θέμα, το οποίο συζητήσαμε, είναι μία πρωτοβουλία στην Μεγαλόνησο, την οποία πήραν ευαισθητοποιημένα παιδιά από την κρίση και οι οικογένειές τους. Έμαθαν, λοιπόν, αυτά τα παιδιά από τις ειδήσεις, ότι Ελληνόπουλα είχαν προβλήματα κακής διατροφής, λόγω της κρίσης, προβλήματα αυτής της φύσης και έκαναν εράνους. Συγκέντρωσαν ένα εκπληκτικό ποσό, κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ. Γι' αυτά τα χρήματα σκέφτηκε ο κ. Υπουργός πως θα μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε και μου έκανε προτάσεις. Τον ευχαριστώ πολύ που σκέφτηκε ότι αντί να χαθούν αυτά τα χρήματα, να δοθούν ως υποτροφία για τετραετείς σπουδές σε άριστους, Έλληνες μαθητές, που ταυτόχρονα έχουν αδυναμία να σπουδάσουν λόγω έλλειψης χρημάτων. Θα οργανωθεί με λεπτομέρειες και σε συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου αυτή η δράση και όταν θα είμαστε έτοιμοι σε τεχνικό επίπεδο θα δοθούν οι υποτροφίες. Ο αριθμός τους θα καθοριστεί σε σχέση με τα κριτήρια που θα βάλουμε και τη λογική να είναι τετραετείς οι υποτροφίες. Οργανώσαμε τη συνεργασία μας και σε άλλα θέματα παιδείας. Υπάρχει άλλωστε και ένα μνημόνιο που διέπει τη συνεργασία μας, το οποίο θα ενεργοποιήσουμε περαιτέρω. Εμείς οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη να έχουμε δύο κράτη. Είμαστε, όμως, Έλληνες και αγαπιόμαστε, διότι έχουμε στοιχεία του ίδιου έθνους».

Ο κ. Κώστας Καδής δήλωσε: «Ευχαριστώ τον ομόλογό μου, κ. Λοβέρδο, πρώτα απ' όλα για την άμεση ανταπόκρισή του να διευθετήσουμε αυτή τη συνάντηση. Σήμερα εκφράστηκε η αμοιβαία αλληλεγγύη ανάμεσα στους δύο λαούς των χωρών μας. Τα παιδιά της Κύπρου βλέποντας και βιώνοντας και τα ίδια, τις συνθήκες που φέρνει το μνημόνιο συνεισέφεραν έτσι ώστε να μαζευτεί ένα σεβαστό ποσό, το οποίο θα διαθέσουμε προς ενίσχυση των Ελλήνων συμμαθητών τους. Συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχύσουμε τα άπορα και άριστα παιδιά της Ελλάδας. Συζητήσαμε επίσης πως θα ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τις αγαστές, αδελφικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και ειδικότερα στο χώρο της παιδείας για να διατηρήσουμε την εθνική μας συνείδηση και την εθνική μας ταυτότητα ως Έλληνες».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso