06-11-15 Επίσκεψη του κ. Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ελληνικού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/11/2015 - 12:46 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Σας ενημερώνουμε ότι ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Ν. Πελεγρίνης, θα επισκεφθεί το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ελληνικού την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13:30.

Η επίσκεψη του κ. Υφυπουργού πραγματοποιείται προκειμένου να συζητήσει με το εκπαιδευτικό προσωπικό για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ενσωματώσει την εφαρμογή e­-κλογές (www.e­kloges.gr) στην μαθητική ζωή των σχολείων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτόν, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να διεξάγουν δημοψηφίσματα, να εκλέγουν τα μαθητικά τους συμβούλια και να διατυπώνουν την άποψή τους ηλεκτρονικά. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής του Υπουργείου Παιδείας είναι να φέρει τους μαθητές κοντά στην εφαρμοσμένη χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτό την συμμετοχική δημοκρατική διαδικασία με την εξοικείωση των μαθητών στις νέες τεχνολογίες.

Η εφαρμογή e­-κλογές έχει αναπτυχθεί από τον φοιτητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Δημήτρη Τερζόπουλο και μέσω αυτής έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30.000 μαθητές

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso