Ποιες νέες ουσίες ανακηρύχθηκαν καρκινογόνες;

Ποιες νέες ουσίες ανακηρύχθηκαν καρκινογόνες;

Στη λίστα προστέθηκαν πέντε ιοί, μία σύνθετη χημική ουσία και ένα μέταλλο.

Οι πέντε ιοί είναι οι εξής:

1. ιός ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας τύπου 1 (HIV-1)

2. ανθρώπινος λεμφοτρόπος ιός κυττάρων Τ τύπου 1 (HTLV-1)

3. ιός Epstein-Barr (EBV)

4. ερπητοϊός σχετιζόμενος με το σάρκωμα Καπόσι (KSHV)

5. ιός κυττάρων Μέρκελ (MCV)

Οι ιοί αυτοί συνδέονται με περισσότερες από 20 μορφές καρκίνου, σύμφωνα με την έκθεση, συμπεριλαμβανομένου του μη μελανωματικού καρκίνου του δέρματος, του οφθαλμικού καρκίνου, του καρκίνου του πνεύμονα, του καρκίνου του στομάχου και διαφόρων ειδών λεμφώματος.

«Δεδομένου ότι περίπου το 12% των καρκίνων παγκοσμίως αποδίδονται σε ιούς και ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για αυτούς τους ιούς, οι στρατηγικές πρόληψης ώστε να μειωθούν οι λοιμώξεις που οδηγούν στον καρκίνο κρίνονται ακόμη πιο σημαντικές» σχολιάζει η Λίντα Μπέρνμπαουμ, διευθύντρια του Αμερικανικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας, σύμφωνα με το CNN.

Στη λίστα των καρκινογόνων ουσιών προστέθηκε επίσης η σύνθετη χημική ουσία τριχλωροαιθυλένιο(TCE), η οποία αποτελεί βιομηχανικό διαλύτη και χρησιμοποιείται για την παραγωγή υδροφθορανθράκων. Η έκθεση στο τριχλωροαιθυλένιο γίνεται μέσω του αέρα, του νερού και του εδάφους σε περιοχές που παράγεται ή χρησιμοποιείται.

Τέλος, καρκινογόνο ανακηρύχθηκε το μέταλλο κοβάλτιο και οι σύνθετες ουσίες που το περιέχουν και απελευθερώνουν ιόντα μέσα στον οργανισμό. Το κοβάλτιο απαντάται στη φύση και χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, σε κράματα μετάλλων και για την κατασκευή στρατιωτικού εξοπλισμού και επαναφορτιζόμενων μπαταριών. Η μεγαλύτερη έκθεση στο κοβάλτιο παρατηρείται σε χώρους εργασίας και μέσω της αποτυχημένης χειρουργικής μεταμόσχευσης.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !