Κορονοϊός και παιδιά: Τι πρέπει να ξέρετε από τη διευθύντρια του Παίδων

ΥΓΕΙΑ 🕔02/03/2020 - 12:13 | Author: Newsroom Ipaidia

Τα παιδιά αρρωσταίνουν λίγο και με ελαφριά συμπτώματα, ακόμα και ασυμπτωματικά, λόγω του δηλώνει η παιδίατρος και διευθύντρια του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Λουρίδα Αθανασία.

Ο ίδια εξηγεί ότι το παιδί της 38χρονης στην Θεσσαλονίκη είναι μαζί με τη μαμά του, εντελώς προληπτικά και είναι ασυμπτωματικό.

Η παιδίατρος, λοιμωξιολόγος και διευθύντρια του νοσοκομείου παίδων Αγία Σοφία, Αθανασία Λουρίδα μιλώντας στην ΕΡΤ, φάνηκε καθησυχαστική για τα παιδιά.

«Ο νέος κορονοϊός δεν προσβάλει τα παιδιά, ελάχιστα παιδιά έχουν αρρωστήσει σε όλο τον κόσμο και στις χιλιάδες κρούσματα που έχουμε και στην Κίνα, ο αριθμός των παιδιών είναι πολύ μικρός. Τα παιδιά αρρωσταίνουν λίγο και με ελαφρά συμπτώματα συνήθως ή και εντελώς ασυμπτωματικά» δήλωσε.

Όπως τόνισε: «Βεβαίως υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις που μπορεί να κάνουν βαριά νόσηση αλλά συνήθως έχουν υποκείμενα νοσήματα. Φαίνεται ότι όλοι οι κορονοϊοί, από την εμπειρία που είχαμε από τους προηγούμενους σοβαρούς κορονοϊούς, όπως είναι ο SARS και ο MERS, τα παιδιά δεν προσβάλλονται».

Όπως τόνισε η κα Λουρίδα μέχρι στιγμής από τα στοιχεία που υπάρχουν για τον COVID-19, δεν έχει πεθάνει κανένα παιδί.

«Απ' όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, η θνητότητα για τα παιδιά από 0 έως 9 ετών είναι μηδενική. Για τους εφήβους είναι πολύ χαμηλή, παρόμοια με την θνητότητα της κοινής γρίπης. Η θνητότητα του συγκεκριμένου κορονοϊού αυξάνει με την ηλικία, και στους ενήλικες άνω των 60 ετών είναι περίπου στο 3,6% και για τους άνω των 80 ετών, που έχουν και άλλα νοσήματα, φτάνει το 15%».

Κορονοϊός: Απολύμανση σχολείων, τα κλειστά σχολεία 3 Μαρτίου  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: