Η εισαγγελία έλαβε ανώνυμη καταγγελία ότι η 8χρονη φέρεται να έχει πέσει θύμα .

Με παρέμβαση εισαγγελέα, αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια του παιδιού από τους δύο γονείς του, που είναι σε διάσταση, ενώ στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βρίσκονται όλα τα πρόσωπα, με τα οποία το 8χρονο κορίτσι ερχόταν σε επαφή.

Η 8χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρόδου όπου διαπιστώθηκε τραυματισμός στα γεννητικά όργανα.

Η γιαγιά της με φωνή σπασμένη, συγκλονίζει… «Εμείς το μεγαλώσαμε, το έχασα και κλαίω από το πρωί. Τώρα δεν ξέρω το πήραν στο ορφανοτροφείο, που το πήραν και γιατί, το είχανε βιάσει» σημείωσε.

Η εισαγγελια έλαβε ανώνυμη καταγγελία ότι η 8χρονη φέρεται να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Εμείς λάβαμε διάταξη, πήραμε διάταξη από τον κύριο εισαγγελέα, για προσωρινή αφαίρεση επιμέλειας της ανήλικης 8χρονης και από τους δύο γονείς» υπογράμμισε η πρόεδρος του Προνοιακού Ιδρύματος Ρόδου Μαρία Κορακάκη.

Το οκτώ ετών κοριτσάκι μένει τα τελευταία χρόνια στο σπίτι της γιαγιάς της μαζί με τα άλλα τρία αδέλφια της. Οι γονείς της είναι σε διάσταση, ο πατέρας είναι ναυτικός και ταξιδεύει.

«Τώρα τελευταία λέει έγινε ο βιασμός. Πώς έγινε, ποιος ήταν, δεν ξέρω» πρόσθεσε η γιαγιά του μικρού κοριτσιού.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», που έφερε στο φως την υπόθεση, η 8χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση έχει διαπιστωθεί βιασμός παρά φύση.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος σημειώνει ότι «υπάρχουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης, όμως η υπόθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση».

Η έρευνα για το τι έχει συμβεί στο κοριτσάκι είναι σε εξέλιξη ενώ στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, βρίσκονται πρόσωπα, με τα οποία το 8χρονο κορίτσι είχε επαφές. Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να κληθούν να δώσουν καταθέσεις η οικογένεια και συγγενικά τους πρόσωπα.

Το κοριτσάκι φιλοξενειται σε ίδρυμα του νησιού με ειδικούς παιδοψυχολόγους να προσπαθούν να την στηρίξουν και τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, να συλλέγουν πληροφορίες για να φτάσουν στην άκρη του νήματος.