Υλικά:
Για το κέικ:
100 ml αραβοσιτέλαιο
340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
150 ml γάλα καρύδας
150 ml καφέ φίλτρου (αφού κρυώσει)
1 κ.γ. κονιάκ
1 κ.γ. σόδα διαλυμένη σε 1 κ.γ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. baking powder
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
Ρίχνουμε πρώτα τα υγρά υλικά σε μια λεκάνη (λάδι, καφές, γάλα, κονιάκ και σόδα) και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη λιωμένη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Δεν χρησιμοποιούμε μίξερ σε καμία περίπτωση, μόνο σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα που ανοίγει (20 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για περίπου 50-55 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι το οποίο μόλις βράσει το κατεβάζουμε από την εστία.
Περιχύνουμε το κέικ με το σιρόπι (το κέικ να είναι καυτό και το σιρόπι κρύο) και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν το κόψουμε.