Ο πρόεδρος της Ένωσης Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας, συστήνει στους γονείς να κρατούν μέσα με κλιματισμό τα παιδιά τους, επισημαίνοντας τους κινδύνους από την καύση ξύλου και άλλων υλικών


Την προσοχή των γονέων με μωρά και μικρά παιδιά στις πληγείσες απο τις πυρκαγιές περιοχές εφιστά ο προέδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικης, κ. Κώστας Νταλούκας.

Με ανάρτηση του στο Facebook o κ. Νταλούκας επισημαίνει τα εξής: «Για εσάς που έχετε μωρά παιδιά, μεγαλύτερα παιδιά αλλά και για εσάς τους ίδιους που μένετε ή παραθερίζετε σε περιοχές που κάηκαν ή αν η ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα, ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΑΣ να παίξουν έξω.

Κρατήστε τα μέσα, βάλτε κλιματισμό και μόνο όταν η ατμόσφαιρα θα έχει καθαρίσει αφήστε τα να παίξουν στο ύπαιθρο. Μην ανοίγετε τουλάχιστον σήμερα τα πορτοπαράθυρα για να αεριστεί το σπίτι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι με την καύση, όχι μόνο του ξύλου αλλά και άλλων υλικών πχ πλαστικού κλπ, παράγονται πολύ σοβαροί και επικίνδυνοι για την υγεία χημικοί ρύποι».