Ποιές εικόνες παιδιών που δεν έχουν θέση στο Facebook

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/10/2014 - 20:35 | Author: Newsroom Ipaidia
Οι φωτογραφίες που δεν πρέπει να ανεβάζουν γονείς στα social media


Ξέρουμε όλοι πόσο δελεαστικό είναι για τους γονείς να ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα social media.

Γεμάτοι υπερηφάνεια θέλουν να μοιραστούν με τους φίλους τους τα επιτεύγματα των παιδιών τους, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή μεγάλα είναι.

Όμως, το διαδίκτυο είναι ένα μη ασφαλές μέρος και είναι καθήκον όλων των γονιών να προστατεύσουν τις οικογένειές τους. Όσο αποτελεσματικές και να είναι οι ρυθμίσεις απορρήτου εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις για την ασφάλεια που επικρατεί στον Ιστό.

Διαβάστε ποιες είναι οι φωτογραφίες που οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να ποστάρουν στο Facebook, Instagram κα.

Άλλα παιδιά του φιλικού μας περιβάλλοντος
Ο καθένας έχει τη δική του στάση και άποψη σχετικά με την προβολή των παιδιών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι προτού πάρετε την απόφαση να ποστάρετε φωτογραφία των παιδιών σας μαζί με άλλα παιδιά του φιλικού σας περιβάλλοντος είτε από γενέθλια είτε από εκδρομή φροντίστε να έχετε πάρει έγκριση πρώτα. Με αυτόν τον τρόπο σέβεστε τις θέσεις και των άλλων οικογενειών που εμπλέκονται.

Φωτογραφίες των παιδιών στο σχολείο

Σε μια ιδανική κοινωνία το σχολείο δεν είναι τίποτα άλλο από μια ασφαλή ζώνη, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα εκεί έξω είναι τρομακτική. Τουλάχιστον αν επιμένετε να δείχνετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο σχολείο βεβαιωθείτε ότι το όνομα του σχολείου και τα κύρια χαρακτηριστικά του παραμένουν κρυφά.

Γυμνές φωτογραφίες

Οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να «ανεβάζετε» τέτοιες φωτογραφίες των παιδιών στο Ίντερνετ είναι προφανείς. Μπορεί εσείς από την πλευρά σας να θεωρείτε πολύ χαριτωμένη τη φωτογραφία της μικρής σας να πλατσουρίζει στην μπανιέρα όμως δεν πρέπει να πάρετε το ρίσκο να πέσει η φωτογραφία αυτή σε λάθος χέρια. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά σας κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν και σκεφτείτε ότι θα τους φέρετε σε δύσκολη θέση σε μερικά χρόνια από σήμερα…


Φωτογραφίες με πλήρεις ονόματα

Φροντίστε οι φωτογραφίες που ανεβάζετε στο Ίντερνετ να μην αναγράφουν να ονόματα των παιδιών σας στις λεζάντες. Είτε πρόκειται για μια ετικέτα ονόματος σε μια σχολική εκδήλωση, είτε μια φανέλα ονόματος ή ακόμα και ένα 10 στον σχολικό έλεγχο για το οποίο αισθάνεστε πολύ περήφανοι, βεβαιωθείτε ότι το πλήρες όνομα του παιδιού σας είναι θολό ή να περικόψτε την εικόνα πριν τη μοιραστείτε με τους φίλους σας.


Οτιδήποτε τα παιδιά σας μπορεί να μην θέλουν να μοιραστούν

Ένας εύκολος τρόπος που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιες φωτογραφίες των παιδιών σας μπορείτε να μοιραστείτε είναι μπαίνετε να στην θέση τους και να σκέφτεστε από πριν «Θα ήθελε το παιδί μου να αναρτήσω αυτή τη φωτογραφία τώρα ή στο μέλλον;». Αν η απάντηση είναι αρνητική τότε ασφαλώς μην το κάνετε. Είναι τόσο απλό. Αν μια φωτογραφία το φέρνει σε δύσκολη θέση, ή δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτική ή φαίνεται πολύ προσωπική, σεβαστείτε το. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι όλες οι φωτογραφίες των παιδιών σας μπορούν να μείνουν για πάντα στην προσωπική σας συλλογή και στην καρδιά σας.
baby.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral