από εδώ και πέρα θα πλήρωνουν «ποινή» μια έξτρα συνδρομή στο… περίπου.

To Netflix αποκάλυψε το ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσει ένας χρήστης του για να διαμοιράσει τον λογαριασμό του με έναν τρίτο.

Οσοι πληρώνουν το βασικό πακέτο του Netflix δεν θα μπορούν να βάλουν ένα έξτρα άτομο στον λογαριασμό τους (το ίδιο αφορά και για εκείνους που πληρώνουν το Standard with Ads) από το… παραθυράκι όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Για την ώρα αυτό ισχύει μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά αυτό δίνει και μια γεύση για το τι έρχεται σύντομα και σε άλλες χώρες του κόσμου και κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Netflix όσοι πληρώνουν το κανονικό (Standard) πακέτο συνδρομής (τιμή €10.99 στην Ελλάδα) θα χρειαστεί να δίνουν έξτρα 7 ευρώ κάθε μήνα σε περίπτωση που πιαστούν να μοιράζονται τον κωδικό τους.

Επίσης, όσοι πληρώνουν το πιο ακριβό πακέτο Premium που προσφέρει 4K ανάλυση (€13.99 στην Ελλάδα), θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν δύο έξτρα μέλη με 7.99 ευρώ για το καθένα κάθε μήνα. Εάν ένας χρήστης δεν πληρώνει, τότε δε θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του.

Από την κίνηση αυτή θα επηρεαστούν πάνω από 100 εκατομμύρια συνδρομητές του Netflix που παρακολουθούν σειρές και ταινίες στην πλατφόρμα, μέσα από κωδικό που μοιράζονται με κάποιον γνωστό, φίλο ή συγγενή τους. Με βάση το σκεπτικό του Netflix, το 1/3 των συνολικά 223+ εκατομμυρίων συνδρομητών του δεν πληρώνει καν για την υπηρεσία και φυσικά βλέπει πως χάνει εκατομμύρια δολάρια από αυτό.

Το Netflix ξεκίνησε ήδη να στέλνει emails στις ΗΠΑ σε συνδρομητές που μοιράζονται τον λογαριασμό τους και μπορείτε να δείτε την εικόνα παρακάτω:

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ