Δύο αδέλφια Κυπριόπουλα – τρίτης γενιάς – που ζουν στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής είναι ιδιοφυΐες στα μαθηματικά, κινητές αριθμομηχανές, που…
σαρώνουν παγκόσμια βραβεία με την ευφυΐα που τους διακατέχει, ειδικά στους αριθμούς, προβάλλοντας την χώρα όπου γεννήθηκαν αλλά και την πατρίδα των γονιών τους, Κύπρο.

Πρόκειται για την Μιχαέλα, 11 χρόνων και τον Βασίλιο, 8 χρόνων με γονείς τους Μάριο Καπνιά από την Περιστερώνα, Πάφου και την Ανδριάνα Σάββα Καπνιά από την Λυσό της Πάφου.

Τα δύο παιδιά, από νωρίς έδειξαν την κλήση τους στα Μαθηματικά. Μετά από πολλούς διαγωνισμούς σε ολόκληρη την Νότιο Αφρική κατόρθωσαν να συγκαταλέγονται στην ομάδα 21 παιδιών που είναι εξαιρετικοί στα μαθηματικά και εκπροσωπούν την χώρα σε διάφορους διαγωνισμούς μαθηματικών ανά την υφήλιο.

Είναι άριστοι μαθητές και οι δύο στο Thomas More College, καμάρι των δύο Κυπρίων γονιών αλλά και της κοινότητας που ζουν.

Πρόσφατα, τα δύο παιδιά μαζί με την εθνική τους ομάδα πήγαν στην Κίνα όπου σάρωσαν τα βραβεία από τους Κινέζους συνομήλικους τους. Το επόμενο ταξίδι τους θα είναι τον ερχόμενο Δεκέμβριο στην Καλιφόρνια, όπου θα συναγωνιστούν με άλλα παιδιά από διάφορες χώρες.

Για τα δύο Κυπριόπουλα, έχει γράψει επανειλημμένα ο Τύπος στην Νότια Αφρική. Πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρει ότι “η Μιχαέλα και ο Βασίλιος είναι γρήγοροι στα μαθηματικά, απλά ως ένα φλας…”.
Πηγή: ΚΥΠΕ