Τον Γκίλμπερτ Μπέικερ, τον Αμερικανό καλλιτέχνη που δημιούργησε τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το σύμβολο της διαφορετικότητας και των αγώνων της γκέι κοινότητας τιμάει σήμερα η . Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το της .

Ο  σχεδίασε τη σημαία το 1978 ως σύμβολο της διαφορετικότητας και των ομοφυλόφιλων χρησιμοποιώντας αρχικά οκτώ χρώματα. Σήμερα η σημαία αποτελείται από 6 διαφορετικά χρώματα σε ισάριθμες λωρίδες: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ.

Η πιο κοινή της χρήση είναι να υψώνεται με την κόκκινη λωρίδα στην κορυφή, όπως είναι στα χρώματα του ουρανίου τόξου της φύσης. Ο  γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου το έτος 1951 στο Κάνσας των ΗΠΑ, και πέθανε στις 31 Μαρτίου του 2017, στη Νέα Υόρκη.

Σχετικά με τη Rainbow σημαία:

Σχεδιάστηκε στις ΗΠΑ το έτος 1976 από τον Γκίλμπερτ Μπέικερ.

Ο  έφτιαξε τη σημαία όταν ο Χάρβει Μιλκ τον προκάλεσε να φτιάξει ένα σύμβολο υπερηφάνειας για τη LGBT κοινότητα.

Η σημαία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο στις 25 Ιουνίου του 1978. Από την πρώτη κιόλας μέρα που εμφανίστηκε η σημαία ουράνιο τόξο, έγινε ένα παγκόσμιο σύμβολο για την αποδοχή, την ειρήνη και την αγάπη.

Λίγα χρόνια αργότερα η σημαία άλλαξε και παρέμειναν έξι από τα οκτώ χρώματα Το ροζ ύφασμα ήταν πάρα πολύ ακριβό, και το τιρκουάζ με το μπλε indigo συνδυάστηκαν σε ένα χρώμα, μπλε ρουά.  Ο  αρνήθηκε να υποβάλει αίτηση για να κάνει εμπορικό σήμα τη δημιουργία του.

«Ήταν το δώρο του στον κόσμο», είπε στους New York Times ο Κλιβ Τζόουνς, στενός του φίλος και ακτιβιστής «Μου είχε πει πω όταν η σημαία του κυμάτισε για πρώτη φορά, κατάλαβε αμέσως πως αυτό θα ήταν το έργο της ζωής του», πρόσθεσε.