Θεσμό αποτελεί πλέον για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), η διοργάνωση του Μαραθώνιου Καινοτομίας. Φέτος, ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας City Challenge – Crowdhackathon Smartcity, θα φιλοξενηθεί από 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Στόχος της διοργάνωσης είναι, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης, η «ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας, μέσα από την προώθηση καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών, ώστε να παραμείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην χώρα μας. Να αντιμετωπιστεί με πράξεις κι όχι με λόγια, το φαινόμενο “brain drain”.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. στο πλαίσιο διεξαγωγής του Μαραθωνίου προγραμματίζει μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως workshop ,παρουσίαση καλών διεθνών πρακτικών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης κ.α . Στόχος της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι ο Μαραθώνιος Καινοτομίας να απλωθεί και σε όλη την Ελλάδα. ‘Αμεσα ξεκινούν περιφερειακά εργαστήρια προετοιμασίας σε 16 πόλεις, στα οποία θα γίνει προεπιλογή ομάδων από την περιφέρεια, οι οποίες θα συμμετέχουν με έξοδα των οικείων Δήμων στον μαραθώνιο .