Ανατριχιαστικό βίντεο τη στιγμή που δύο αεροπλάνα παρολίγον να συγκρουστούν στο αεροδρόμιο Βαρκελώνης!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/07/2014 - 12:55 | Author: Newsroom Ipaidia

Σύμφωνα με την περιγραφή που παραθέτει ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο, πρόκειται για ένα Boeing 767-300 (VQ-BSX) της UTair και ένα Airbus A340-300 (LV-FPV) των …

Αργεντίνικων Αερογραμμών. Τα δύο αεροσκάφη πρωταγωνίστησαν σε ένα περιστατικό που θα μπορούσε να καταλήξει στη μεγαλύτερη τραγωδία που συνέβη στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης.

Στα πλάνα διακρίνεται το αργεντίνικο Airbus να κινείται στο αεροδρόμιο, λίγο πριν λάβει οδηγίες για απογείωση. Την ίδια στιγμή, το Boeing της UTair προσεγγίζει από αέρος τον διάδρομο 02. Ενδεχομένως, λόγω κάποιας λάθος συνεννόησης, το αργεντίνικο αεροσκάφος διασταύρωσε τον συγκεκριμένο διάδρομο, τη στιγμή που το Boeing είχε, ήδη, ξεκινήσει την προσγείωση.

Το αποτέλεσμα ήταν οι πιλότοι του ρώσικου αεροσκάφους να επιστρατεύσουν όλη την εμπειρία και τις ικανότητές τους, προκειμένου να πετύχουν να συγκρατήσουν το Boeing στον αέρα, και να αποφευχθεί μία σύγκρουση, της οποίας τα αποτελέσματα θα ήταν, προφανώς, τραγικά. Εντυπωσιακά, το ρώσικο πλήρωμα τα κατάφερε, και προσγειώθηκε λίγο αργότερα.

Οι στιγμές καταγράφηκαν σε βίντεο από τον Ισπανό Miguel Angel, ο οποίος έχει σαν χόμπι την παρατήρηση και καταγραφή αεροσκαφών, σε αεροδρόμια όλης της Ευρώπης. Μπορεί, με μια πρώτη ματιά, το περιστατικό να μην φαντάζει τόσο τρομακτικό, αλλά αποδεικνύει ότι κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Όποιος γνωρίζει από αεροσκάφη αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει ένα πλήρωμα τέτοιου αεροσκάφους, για να διακόψει τις διαδικασίες προσγείωσης και να το κρατήσει με επιτυχία στον αέρα. Και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν οι Ρώσοι διέκριναν το αργεντίνικο αεροπλάνο, λίγες στιγμές αργότερα.

pathfinder.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral