Η . Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής της, καθώς δεν πείστηκε από τα επιχειρήματά της και απέρριψε το αίτημά της, να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, με ένα μόνο σταθερό τηλέφωνο, το οποίο θα παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να επικοινωνεί με το παιδί της.

Πιο αναλυτικά, τα επιχειρήματα των δικηγόρων της ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, ότι δεν θα καταστρέψει αποδεικτικό υλικό δεν έπεισαν το δικαστικό συμβούλιο, με τον Βέλγο εισαγγελέα μάλιστα να υποστηρίζει ότι το παιδί της δεν αποτελεί λόγο αποφυλάκισης και να εκφράζει φόβο πως μπορεί να απαχθεί από πράκτορες του Κατάρ αν αφεθεί ελεύθερη.

Πώς θα μπορούσε να διωχθεί και στην Ελλάδα;

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης, Παναγιώτης Περάκης, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη εναντίον της ευρωβουλευτή και στην Ελλάδα.

«Στην περίπτωση που προκύψουν αποδεικτικά στοιχεία, πραγματικά περιστατικά, καινούργια για τα οποία δεν έχει ασκηθεί κατηγορία στο Βέλγιο, κι αυτό είναι ακόμα προς διερεύνηση» ήταν η απάντηση του κ. Περάκη.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε: «Υπάρχει η πλευρά που παίρνει τα λεφτά, αλλά και η πλευρά που τα δίνει και αυτοί που μπορεί να είναι είτε πρόσωπα είτε κράτη πρέπει να έχουν τις ίδιες ή και αυστηρότερες συνέπειες».

Με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δεσμεύεται το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Η δέσμευση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η Ευα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Μέσω του νομικού της παραστάτη στην Ελλάδα Μιχάλη Δημητρακόπουλου η ευρωβουλευτής είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται απο τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα από την την Αρχή για το Ξέπλυμα χρήματος η οποία έχει ήδη προχωρήσει στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μελών της οικογενείας της και του συζύγου.

Η αντίδραση του κ. Βουρλιώτη ήταν γρήγορη μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως ακίνητα, λογαριασμοί και εταιρείες.

Η δέσμευση κοινοποιήθηκε αμέσως στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ενώ εκτός από τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, δεσμεύτηκαν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία ανήκει στην ευρωβουλευτή και τον σύντροφό της.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ