Η επιστρέφει και το τριήμερο του προμηνύεται άκρως καλοκαιρινό για τους τυχερούς που θα ταξιδέψουν προς κάποιον προορισμό.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες, ξεχύνονται και πάλι αρκετές θερμές αέριες μάζες και φέρνουν πολλή ζέστη που θα φτάσει και σε εμάς από την Ιταλία.

Η χώρα θα χωριστεί σε δύο τμήματα. Από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά θα έχουμε τις περισσότερο αυξημένες θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 38 βαθμούς από την Πέμπτη προς Παρασκευή, ανατολικότερα ωστόσο ο βοριάς, τα μελτέμια που θα επικρατήσουν, θα κάνουν πιο καλή την κατάσταση με το θερμόμετρο να φτάνει στους 34 με 36 βαθμούς.

Προσέχουμε πολύ στον πολύ αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς που θα υπάρξει την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

«Παγιωνόμαστε στους 34-37 βαθμούς και αυτή είναι η θερμοκρασία που θα βλέπουμε τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Για σήμερα, Δευτέρα, πάντως ο καιρός ξεκινάει με καλές διαθέσεις και ηλιοφάνεια, καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα, θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας και θα σημειωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και προς τη Μακεδονία αλλά και τη Θράκη. Στην Αττική συγκεκριμένα, δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο μέχρι το απόγευμα. Αλλά αργότερα, στα βορειοδυτικά ορεινά να έχουμε κάποιες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν με ασθενείς και μέτριες εντάσεις, με τη θερμοκρασία έως τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ