Θεσσαλονίκη – κορονοϊός: Άρχισε η διακομιδή ασθενών στις ιδιωτικές κλινικές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/11/2020 - 10:46 | Author: Newsroom Ipaidia

Κορονοϊός: Δύο ασθενείς, ένας άντρας και μια γυναίκα μεταφέρθηκαν από το «ΑΧΕΠΑ» σε ιδιωτική κλινική που έχει επιταχθεί. Αφού το προσωπικό εκπαιδεύτηκε, το μεσημέρι της Κυριακής έγιναν οι πρώτες δυο διακομιδές ασθενών, ενώ μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει 10 διακομιδές ήπιων περιστατικών.

Η κατάσταση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης παραμένει δύσκολη. Χθες, ξεκίνησε η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με γεμάτες κλίνες.

Η Διοικητική Διευθύντρια Euromedica-Αρωγή Σταυριάνα Μπακατσέλου, που δέχτηκε τις δύο πρώτες διακομιδές ασθενών, δήλωσε:

«Από σήμερα η Euromedica-Αρωγή θα συνδράμει τα δημόσια νοσοκομεία φροντίζοντας τη νοσηλεία ασθενών που νοσούν από τη λοίμωξη Covid-19. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι οποίες περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, και την εκπαίδευση του προσωπικού στην εφαρμογή πρωτοκόλλων για τη διαχείριση ασθενών που νοσούν από Covid. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Έχουμε δεχτεί ήδη τα δύο πρώτα περιστατικά και αναμένουμε και τις υπόλοιπες εισαγωγές από τα δημόσια νοσοκομεία, με στόχο να βοηθήσουμε και εμείς σε αυτή τη μάχη.»

Η εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου έκλεισε το πρωί με 90 εισαγωγές, όταν την  προηγούμενη ημέρα η εφημερία του Παπαγεωργίου έκλεισε με μόλις 50 εισαγωγές. Τον κώδωνα του κινδύνου για αναζωπύρωση της έξαρσης την περίοδο των Χριστουγέννων κρούει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ζητά την παράταση των μέτρων.

«Φαίνεται ότι η εστίαση πάει πάρα πολύ πίσω, για το λιανεμπόριο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και συγκεκριμένους κανόνες, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με τον χαμηλότερο δυνατόν κίνδυνο» είπε σχετικά ο δήμαρχος.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: