Ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση καθυστερεί, αναβάλλει τα πάντα μήπως και κερδίσει κάτι και «πάντα στο τέλος τα πράγματα είναι χειρότερα».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δυο χρόνια πλέον στην εξουσία, όχι μόνο δεν έχει καταλάβει τίποτα από τα λάθη της, αλλά δεν παραδέχεται καν πως έχει κάνει λάθη. Μόνο κάτι ψέλλισαν περί αυταπατών και το έκλεισαν και αυτό. Το μόνο που δεν έκλεισαν είναι την αξιολόγηση», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ούτε ως δημιουργική αντιπολίτευση στο παρελθόν, αλλά και ούτε ως αποτελεσματική κυβέρνηση σήμερα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει. Το θέμα είναι όμως να έρθει τι; Και η απάντηση δεν είναι να ξεκινήσει ένας νέος γύρος ψευδαισθήσεων με την Ν.Δ.», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «γι’ αυτό και χρειάζεται εθνική συνεννόηση των δυνάμεων που επιζητούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ε.Ε.».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφερόμενος στις έντονες διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς επισήμανε ότι σήμερα χρειάζεται ενότητα και ανανέωση, ενώ παρατήρησε ότι «το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οφείλει να συμβάλλει σε μια δημιουργική μετεξέλιξη, που υπερβαίνει στερεότυπα του παρελθόντος, σε ένα ανοικτό φορέα, ικανό να εκφράσει νέες ιδέες, νέες προτεραιότητες, νέους ανθρώπους».
Έστειλε, τέλος, μήνυμα στο Ποτάμι και την πρωτοβουλία των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, «Ωρα Αποφάσεων», να συμπράξουν στη συγκρότηση ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα με τη συμμετοχή όλων. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές ο ευρύτερος χώρος της κεντροαριστεράς δεν θα είναι ενωμένος. Ο κατακερματισμός δεν μας εκφράζει.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλα τα κόμματα, οι κινήσεις και τα πολιτικά στελέχη του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου», υπογράμμισε.