Θεοχάρης: Έτσι θα λειτουργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Θεοχάρης: Έτσι θα λειτουργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

: Ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, επιβεβαίωσε ότι το πιστοποιητικό τουρισμού θα χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα. Δείτε στο ipaidia.gr πώς θα λειτουργεί.

Τι ισχύει αν δεν κάνετε το

Ο υπουργός τουρισμού , επιβεβαίωσε ότι το πιστοποιητικό τουρισμού θα χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ και το ότι και η Ευρώπη προσανατολίζεται προς την ίδια κατεύθυνση.

Όπως εξήγησε ο υπουργός στο ΘΕΜΑ 104,6, το θα έχει το όνομα του κατόχου, ενοποιημένο με την ημερομηνία που έλαβε το εμβόλιο αλλά και τη λήξη του. Δηλαδή, τη διάρκεια που θα έχει η ανοσία βάση μελετών. Στην αρχή, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης θα είναι αρκετά συντηρητικό όσον αφορά τη διάρκεια της ανοσίας.

Κακοκαιρία: Διακοπές ρεύματος και προβλήματα στα ΜΜΜ – Ένας νεκρός στη Κρήτη

Εμβολιασμοί: Αναβάλλονται όλοι οι σημερινοί εμβολιασμοί στην Αττική

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας – Κεραμέως: Δε θα χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος

Όσον αφορά τους μύθους που ακούγονται για το πιστοποιητικό υπογράμμισε πως κανένα ξενοδοχείο δεν θα μπορεί να αρνηθεί τη φιλοξενία σε περίπτωση που δεν έχει κάποιος το εμβόλιο. Προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας θα είναι το αρνητικό μοριακό τεστ ή το πιστοποιητικό του . Μάλιστα, αν κάποιος δεν θέλει να εμφανίσει το πιστοποιητικό του, θα μπορεί να έχει απλώς το αρνητικό τεστ. Ενώ, σημείωσε πως προστατεύονται σε κάθε περίπτωση τα προσωπικά δεδομένα.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας για τη φετινή χρονιά, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον τουρισμό. Όπως είπε, θεωρεί ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά φέτος από ότι ήταν το ’20. Ενώ εκτίμησε, ότι ενδεχομένως μετά το Πάσχα η κατάσταση να είναι καλύτερη.

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !