Τα Ιωάννινα θα επισκεφθεί η διοικήτρια του Καθ. Μαρία Καραμεσίνη την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018. Η διοικήτρια θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Ιωαννίνων για την ανάδειξη του ρόλου του ΟΑΕΔ στη δια Βίου μάθηση.

Στις 10:00 η κα Καραμεσίνη, μαζί με το γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ευτύχιο Φυτράκη, θα παραστούν στην επίσημη έναρξη του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης φυλακισμένων στο κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων στην ειδικότητα «Τεχνίτες γυψοσανίδων, τεχνοτροπιών και ελαιοχρωματισμών ».

Το πρόγραμμα υλοποιεί ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο ο χρόνος των κρατούμενων που συμμετέχουν σε αυτό να αξιοποιηθεί δημιουργικά και παραγωγικά για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη τους στην κοινωνία.

Στη συνέχεια η διοικήτρια θα παρακολουθήσει την επίδειξη του Πυροσβεστικού Σώματος που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μαβίλη, ως αποτέλεσμα του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης, που υλοποίησε ο ΟΑΕΔ, με αντικείμενο την «Διάσωση ατόμων σε ποταμούς και λίμνες». Μετά την επίδειξη η κα Καραμεσίνη θα επισκεφθεί το ΚΠΑ Ιωαννίνων, όπου θα έχει συνάντηση με υπαλλήλους του Οργανισμού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η κα Καραμεσίνη θα είναι ομιλήτρια στην ημερίδα που διοργανώνει το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων από τις 17:00 έως τις 20:15, στην αίθουσα «Δ.Χατζή» στα Παλαιά Σφαγεία Ιωαννίνων, με θέμα «Η Αξία της Δια Βίου Μάθησης και η συμβολή του ΟΑΕΔ μέσω της Επαγγελματικής Κατάρτισης: Η απάντηση στην διατήρηση, αναβάθμιση και δημιουργία Θέσεων Εργασίας».

Την Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ θα επισκεφθεί το ΚΠΑ Λάρισας, στο πλαίσιο των άµεσων κι αµφίδροµων επαφών της µε τα στελέχη και τους εργαζόµενους του Οργανισµού σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ