Ο υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στην εστίαση και τόνισε πως μόνο από τις επιστρεπτέες προκαταβολές η εστίαση έχει πάρει 815 εκατομμύρια ευρώ και από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας έχει πάρει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, είπε ο υπουργός, κάνει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ακολούθως, είπε ότι έχουμε επίσης την στις ατομικές επιχειρήσεις στην πρώτη φάση, άλλα 50 εκατομμύρια, έχουμε τη μείωση ενοικίων, έχουμε τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα, είχαμε τη μείωση της προκαταβολής φόρου πέρσι το καλοκαίρι, έχουμε τις αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων, έχουμε τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, έχουμε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Σταϊκούρας για τα ταξί

Για δε, τον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι στην 5η 16.264 ταξί μοιράστηκαν κατά μέσο όρο 1.191 ευρώ το καθένα. Στις πέντε επιστρεπτέες προκαταβολές, δόθηκαν 55,4 εκατομμύρια ευρώ σε 18.800 ταξί από τα 27.000 που λειτουργούν στη χώρα. Δηλαδή, το κάθε ταξί της χώρας έχει πάρει κατά μέσο όρο 2.947 ευρώ, περίπου 3.000 ευρώ, μέχρι σήμερα, καλύπτοντας το 70% των ταξί που λειτουργούν.

Παράλληλα, έχουμε καθιερώσει εδώ και πολλούς μήνες, όπως ζήτησαν τα ταξί, χαμηλότερο ΦΠΑ στις μετακινήσεις είπε ο κ. Σταϊκούρας και τόνισε: “Δεν πανηγυρίζουμε, δεν θριαμβολογούμε, δεν καλύπτουμε το σύνολο των απωλειών των κλάδων που πράγματι υφίστανται τεράστια ζημιά, αλλά αποδεικνύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να περιορίσουμε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες. Και αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί κάποια στιγμή και από την αντιπολίτευση”.