: Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ αναφέρθηκε στις σχεδιαζόμενη αλλαγή στη χρήση του SMS στο 13033 με κωδικό 6 το πρωί της Τετάρτης. Δείτε στο ipaidia.gr τι αλλάζει στη μετακίνηση 6.

Τι θα ισχύει με τον

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η αστυνομία σε περίπτωση που δοθεί η οδηγία για περιορισμούς στην μετακίνηση με 6, ο Θεόδωρος Χρονόπουλος δήλωσε πως η χρήση του sms διευκολύνει και δίνει την δυνατότητα στον καθένα μας να κυκλοφορεί έξω και να υπάρχει κινητικότητα.

Ωστόσο, τόνισε πως αν κάποιος εντοπιστεί μακριά από το σπίτι του ο αστυνομικός θα του βεβαιώσει παράβαση.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ρωτήθηκε και για το σενάριο αλλαγής στον κωδικό 4 στο σημειώνοντας πως το θέμα της παροχής βοήθειας είναι ένα θέμα δύσκολο.

«Δεν μπορεί ο αστυνομικός να αφήσει το σημείο και ακολουθήσει τον πολίτη για να του υποδείξει σε ποιον ηλικιωμένο θα πάει. Εξάλλου ούτε εφικτό είναι αυτό. Ούτε θέλουμε να γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρονόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια έχουν κυμανθεί από τις 65.000 μέχρι τις 70.000 καθημερινά. «Εμείς βγάζουμε δελτία τύπου συνεχώς. Ο αριθμός των παραβάσεων είναι περίπου στις 1500 καθημερινά πανελλαδικώς».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την κατάσταση με τα κορωνοπάρτι σημείωσε πως καθημερινά γίνονται πάνω από 10 συλλήψεις κυρίως για παραβάσεις από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και από πάρτι όπως αυτά της Λούτσας.