Συντάξεις: Τι γίνεται με τις εκκρεμείς υποθέσεις – Στον αέρα οι δικαιούχοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/09/2020 - 12:38 | Author: Newsroom Ipaidia

: Μεγάλες διαστάσεις εν μέσω πανδημίας κορονοϊού φαίνεται να λαμβάνει η καθυστέρηση καταβολής σε ορισμένες κατηγορίες που περιμένουν την αίτηση συνταξιοδότησής τους.

- Νέα

Ο εργατολόγος, Δημήτρης Μπούρλος, μιλώντας στο Open TV, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους συγκεκριμένους δικαιούχους, που όχι μόνο δεν λαμβάνουν κάποια προσωρινή μέχρι να εκδοθεί η οριστική, αλλά δεν έχουν και περίθαλψη, σε μία πολύ δύσκολη υγειονομική περίοδο λόγω κορονοϊού.

«Θεωρώ ότι αυτό είναι το κεντρικό πρόβλημα που απασχολεί το ασφαλιστικό μας. Υπάρχουν εκκρεμότητες τριών και τεσσάρων χρόνων. Και σε πολλές περιπτώσεις δεν παίρνουν καν προσωρινή σύνταξη και μένουν χωρίς εισόδημα και περίθαλψη.

Και, μάλιστα, σε περίοδο πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρλος και προσέθεσε: «Θα έπρεπε να παίρνουν μία στοιχειώδη σύνταξη έστω θα έπρεπε το κράτος να τους ασφαλίσει. Σκεφτείτε ότι θα τους κρατηθεί η εισφορά ασθένειας για περίοδο που δεν είχαν περίθαλψη».

Οι παραπάνω κατηγορίες δεν ανήκουν σε αυτές που πλέον θα εκδίδονται ψηφιακά και άμεσα: «Η ψηφιακή σύνταξη αφορά δύο κατηγορίες συντάξεων. Του ΟΓΑ και οι συντάξεις χηρείας και από αυτές μόνο οι μεταβιβάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη:

Συντάξεις: Ποιές αλλαγές έρχονται και για ποιούς  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: