: Οι ειδικοί κάνουν λόγο για διαφορετικό σεισμικό κέντρο από αυτό του Αρκαλοχωρίου, για τον σεισμό που ταρακούνησε την Κρήτη.

Μιλώντας στο in, o Γεράσιμος Παπαδόπουλος επεσήμανε πως η είχε επίκεντρο θαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας και πως δεν σχετίζεται με το ρήγμα που υπάρχει στο Αρκαλοχώρι, το οποίο έδωσε επίσης δυνατούς σεισμούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός ήταν επιφανειακός και διερευνάται αν έχει επιπτώσεις στον χερσαίο χώρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας. Ο σεισμολόγος υπογράμμισε ότι πρόκειται για διαφορετικό σεισμικό κέντρο σε σύγκριση με το Αρκαλοχώρι, με διαφορετική συμπεριφορά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να συνδέονται οι δύο σεισμοί.

Μικρό τσουνάμι

Όπως είπε στο in, δημιουργήθηκε ένα μικρό τσουνάμι από τον σεισμό, ωστόσο εμφανίστηκε απόλυτα καθησυχαστικός με την κατάσταση να μην εμπνέει ανησυχία. Σε κάθε περίπτωση, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση.

Ερωτηθείς αν πρόκειται για την κύρια σεισμική δόνηση, ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως είναι νωρίς για να προβούμε σε μια τέτοια διαπίστωση, ωστόσο «τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως προς τα εκεί οδεύουμε».

Μέχρι στιγμής, από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές υλικές ζημιές. Κάτι που επιβεβαίωσε στο in και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Νικόλαος Νικόλαος, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους.

Οι μόνες ζημιές εντοπίζονται στον Ξηρόκαμπο Σητείας, όπου κατέρρευσε ένα μικρό εκκλησάκι, ενώ σημειώθηκε μικρής έκτασης κατολίσθηση.