Δείτε την ανάρτηση του κ. Τσελέντη για το σεισμό – Διευκρινίσεις για τον σεισμό των 3,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Παρασκευής με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο βόρεια-βορειανατολικά της Αγίας Μαρίνας στο Λαύριο έδωσε με ανάρτηση του στο Facebook o διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο κ. Τσελέντης ο «μικρός» σεισμός «έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα». Εξηγώντας, δε, γιατί έγινε αισθητός, όπως και οι προηγούμενοι, στο σύνολο του λεκανοπεδίου της Αττικής, προσθέτει οτι αυτό προκύπτει «λόγω απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης».

«Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς» προσθέτει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο οποίος προσθέτει: «Εκτιμώ ότι δεν έχουμε θέμα».

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

«Στις 6:35 σήμερα το πρωί είχαμε ένα μικρό σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 13,4 χλμ.

Έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα και έχουμε σεισμούς μικρού μεγέθους αλλά λόγω απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης γίνονται αισθητοί στο σύνολο του λεκανεπεδίου·

Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς.

Εκτιμώ ότι δεν έχουμε θέμα αλλά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια.
(**) Να ακούτε μόνο τις ανακοινώσεις των επισήμων κρατικών σεισμολογικών φορέων που ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ και τα παρακολουθούν και όχι μη σοβαρές εμπορικές ιστοσελίδες που εμφανίζουν μεγέθη που δεν ισχύουν για να μαζεύουν κλικ…
(**) Για να βλέπετε την εξέλιξη της ακολουθίας ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ συνδεθείτε με τον ισότοπο μας: https://www.gein.noa.gr»

Ο σεισμός των 3,8 Ρίχτερ

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 3,8 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ (η αυτόματη λύση έδωσε 3,7 Ρίχτερ) και είχε επίκεντρο 8χλμ. ανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής.

Το εστιακό βάθος του σεισμού που σημειώθηκε στις 6:33 τα ξημερώματα της Παρασκευής υπολογίστηκε στα 13,4χλμ.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, «είναι μια περιοχή που δεν έχει υψηλή σεισμικότητα αλλά έχει διεγερθεί εδώ και πέντε ημέρες με σεισμούς αυτής της εντάσεως που είναι μικροί αλλά τους αισθανόμαστε στην Αττική επειδή είναι κοντά στο λεκανοπέδιο»

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας προσθέτοντςα ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ