Δραματική είναι η αύξηση της στη Ρουμανία, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την τοποθέτηση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνας Κρέτσου, στη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης για τη Ρουμανία, που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 27 Φεβρουαρίου.

«Δεν ωφελούνται όλοι από τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη στη Ρουμανία και η φτώχεια μεταξύ των παιδιών και στο αγροτικό περιβάλλον αυξήθηκε σημαντικά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κρέτσου.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν τέσσερα σημεία στην έκθεση που της προκαλούν ανησυχία. «Πρώτον, η φτώχεια παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα για τη Ρουμανία (…) Μολονότι υπάρχει σταθερή οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, είναι προφανές ότι δεν ωφελούνται όλοι από αυτά τα αποτελέσματα. Η φτώχεια μεταξύ των παιδιών και η φτώχεια στο αγροτικό περιβάλλον αυξήθηκε σημαντικά, κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα», επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει πως καμιά περιφέρεια δεν πρέπει να μένει πίσω (σ.σ. σε σχέση με την ανάπτυξη) και ιδιαίτερα ομάδες όπως τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών προστασίας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ