Γιατί πρέπει οι καταναλωτές να π

Δείτε τι είπε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στο ΑΝΤ1.

Ο ένας λόγος είναι ότι η επιδότηση των 7 λεπτών των διυλιστηρίων θα ισχύσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση επειδή η και ο άλλος λόγος είναι ότι και η κρατική επιδότηση των 25 λεπτών θα δοθεί μέχρι τέλος του χρόνου και δεν προβλέπεται να δοθεί το επόμενο διάστημα, σημείωσε.

«Καλό είναι όσο βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ο κόσμος να το αγοράσει μέχρι τέλος του μήνα για να γλιτώσει και το 7λεπτο των διυλιστηρίων που πιθανότητα να μην παραταθεί αλλά και να γλιτώσει την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών που είναι μέχρι τέλος του χρόνου που πιθανότατα να μην παραταθεί » είπε χαρακτηριστικά.Πετρέλαιο θέρμανσης: Πού βρίσκεται σήμερα η τιμή και πόσο θα πέσει

Μίλησε και για την μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. «Πανελλαδικά έχουμε μια μέση τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,22 ευρώ. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Θεσσαλονίκη η μέση τιμή είναι στο 1,17 ευρώ και στην Αθήνα η μέση τιμή είναι στο 1,16 ευρώ. Σε άλλες πόλεις όπως στην Λάρισα η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι 1,22 ευρώ με 1.20 ευρώ. Και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ».

Και συνέχισε λέγοντας πως εάν συνεχιστεί η καθοδική πορεία του προηγούμενου 15νθήμερου στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενδέχεται η μέση τιμή να διαμορφωθεί κάτω του 1,10 ευρώ ή και στο 1,10 ευρώ.