Αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα για τους μη εμβολιασμένους σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Εξηγώντας γιατί θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα ο κ. Οικονόμου είπε ότι «δόθηκε πολύτιμος χρόνος και πληθώρα μέσων ώστε να μπορέσουν όλοι από Σεπτέμβριο να σπουδάσουν, να διασκεδάσουν, να μετακινηθούν με ασφάλεια. Μια σημαντική μερίδα αρνείται τον .Οι λόγοι είναι γνωστοί αλλά μη αποδεκτοί από την κυβέρνηση και τους επιστήμονες. Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και να είναι όμηρος τέτοιων αντιλήψεων».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιον ούτε άμεσα ούτε έμμεσα να εμποδίσει κάποιον που θέλει να βγάλει τα προς το ζην, τον νέο που θέλει να σπουδάσει κ.α. Όσοι και όσες όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον» είπε ο κ. Οικονόμου.

Οι πληροφορίες για τα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το φθινόπωρο στους κλειστούς χώρους της και της διασκέδασης θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Επίσης το ίδιο θα ισχύσει και στους κινηματογράφους και στα θέατρα.

Παράλληλα, για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα υπάρξουν επιβαρύνσεις. Συγκεκριμένα τα θα σταματήσουν να χορηγούνται δωρεάν στους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα. Οι εργαζόμενοι επομένως θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίως τα απαραίτητα τεστ αυτοδιάγνωσης, τα οποία θα πληρώνουν από τη τσέπη τους. Τα τεστ θα πρέπει να είναι είτε μοριακά είτε rapid και θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, ενω η τιμή τους θα είναι προκαθορισμένη.

Eπίσης είναι πολύ πιθανό να επανέλθει η χρήση της σε εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, αν το υποδείξουν οι ειδικοί, η κυβέρνηση οφείλει να το εφαρμόσει.