: Η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε πώς οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά με κορονοϊό και να μπουν στη ΜΕΘ.

Τι είπε για τον

«Έχει αρχίσει μία φασαρία ότι ενώ στην αρχή το ήταν 100% ασφαλές, μετά έπεφτε το ποσοστό. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν όμως για να κάνουν κάτι πολύ ελαφρό, που σπάνια θα τους οδηγήσει στο νοσοκομείο. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να τρέξουν αυτή τη στιγμή, γιατί κινδυνεύουν διπλή φορά για βαριά νόσηση, για εντατική» είπε στο Mega η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου.

Για τον είπε: «Ενώ στην αρχή της πανδημίας λέγαμε ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν, τελικά αποδεικνύεται, και ιδιαίτερα με το , ότι τα παιδιά κολλάνε τους άλλους αλλά και τα ίδια νοσούν. Στις ΗΠΑ το 18% των νοσηλευομένων είναι τα παιδιά.

Όσον αφορά στις , έχει γίνει μεγάλες φασαρία. Οι μελέτες στην Αμερική δείχνουν ότι η πιθανότητα ήταν 3 με 9 στο εκατομμύριο. Είναι, δηλαδή, μικρή η πιθανότητα. Ενώ οι πιθανότητες αυτές είναι πολύ χαμηλές, ακόμα σημαντικότερο είναι ότι είναι καλοήθους πρόγνωσις. Είναι ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναστέλλουν το εμβόλιο».