Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. 

Αποκάλυψε πως θα γίνουν 10.000 προσλήψεις στην υγεία. Έδωσε μια γεύση του επόμενου υπουργικού συμβουλίου. «Θα είναι υπουργικό δουλειάς και αποτελέσματος. Το rotation σημαίνει ότι κάποιοι μπορέι να κάτσουν στον πάγκο και κάποιοι να έρθουν από τον πάγκο να παίξουν βασικοί».

Επίσης, τόνισε πως και υπουργοί που θα παραμείνουν στο υπουργικό, θα έχουν άλλο χαρτοφυλάκιο. Μάλιστα, κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί.

Περαιτέρω, γνωστοποίησε τα πρώτα νομοσχέδια που θα προωθήσει ως πρωθυπουργός αν εκλεγεί. Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους και το δεύτερο θα αφορά τη νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η δεύτερη τετραετία μπορεί να είναι μια τετραετία αλμάτων για τη χώρα. Τα άλματα ενίοτε σημαίνει και ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα, διαμήνυσε. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον χώρο της υγείας και υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης της ποιότητας της υγείας.

Σε ό,τι αφορά τους διοικητές των νοσοκομείων, προέταξε σκληρή αξιοκρατεία, αντικειμενικά κριτήρια επιλογής και συνεχής αξιολόγηση.

Ιεράρχησε ως άμεση προτεραιότητα τις λίστες στα χειρουργία και ειδικά στα παιδιατρικά νοσοκομεία «και εφόσον χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε ο πολίτης να έχει δωρεάν πρόσβαση σε υγεία».