Με ποιά εμβόλια θα γίνει ο εμβολιασμός για τους 40-44

Με ποιά εμβόλια θα γίνει ο εμβολιασμός για τους 40-44

: Η ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών θα είναι η επόμενη για την οποία άνοιξαν όλα τα για τον . Διαβάστε όσα είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι θα γνωρίζουμε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών, καθώς εξαρτάται από τις συμμετοχές και τις παραδόσεις των εμβολίων.

Όπως είπε, για τους πολίτες ηλικίας 45-49 ετών, η πλατφόρμα ανοίγει για όλα τα εμβόλια το Μεγάλο Σάββατο.

Σχετικά με τους πολίτες 30-39 ετών, είπε ότι έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού. Όπως τόνισε, πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ο οποίος θα ανέβει.

Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Μέσα στο Μάιο θα ανοίξει πιθανότατα η πλατφόρμα για τους των 18 και άνω όπως δήλωσε ΣΚΑΪ η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Προέτρεψε τις πιο νεαρές ηλικίες, και ειδικά όσους πολίτες είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60αρηδες, να εμβολιαστούν νωρίς, για να βλέπουν τους οικείους και τους παππούδες τους.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια. «Οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca» σημείωσε.

Κορονοϊός -έρευνα: Μπορεί το εμβόλιο να σταματήσει τη μετάδοση στα σπίτια;

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18-30

Έρχονται κατ’ οίκον εμβολιασμοί – Δείτε για ποιούς

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !