Η πρόβλεψη αναφέρει πως της θα ξεπεράσει το καλοκαίρι τα 2,50 ευρώ/λίτρο .

Τι αναφέρει ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής.

Όπως αναφέρει στο Newsbomb, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τον Ιούλιο η μέση τιμή της στα αστικά κέντρα να βρίσκεται πάνω από 2,30 ευρώ ανά λίτρο και στα νησιά να φτάσει ακόμα και 2,80 ευρώ/λίτρο. «Στα νησιά αυτή τη στιγμή η τιμή της αμόλυβδης είναι 2,60 ευρώ/λίτρο. Πόσο μακριά είναι να φτάσει τον Ιούλιο τα 2,80 ευρώ; Και στην Αθήνα σήμερα είναι 2,20 ευρώ/λίτρο και θα γίνει 2,25 ευρώ/λίτρο μέσα στο τριήμερο. Πόσο μακριά είμαστε για τα 2,30 ευρώ/λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα; Αν πάρει την άλλη εβδομάδα άλλα 5 λεπτά, θα πάμε στα 2,30 ευρώ/λίτρο».

Για το αν θα συνεχιστεί το ράλι τιμών στα καύσιμα με την τιμή της να ξεπερνά το καλοκαίρι τα 2,50 ευρώ/λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα, ο κ. Ασμάτογλου σχολίασε: «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα. Είναι πολύ ρευστή η κατάσταση».

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, σημειώνει ότι παρατηρείται μεγάλη πτώση της κατανάλωσης και αυτό έχει αντίκτυπο στον τζίρο και στη βιωσιμότητα των πρατηρίων καυσίμων. «Ο τζίρος είναι πτωτικός. Οι πωλήσεις σαν λίτρα είναι μειωμένα. Έχουμε μείωση των εσόδων και αύξηση των εξόδων καθώς έχουμε υψηλά λειτουργικά κόστη και ένας λόγος είναι και η ηλεκτρική ενέργεια. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε μη βιώσιμες καταστάσεις από εδώ και πέρα για τους πρατηριούχους», καθώς πολλοί θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτα.

«Οι κερδοσκόποι ανεβάζουν την τιμή του διυλισμένου προϊόντος»

Ο κ. Ασμάτογλου κάνει λόγο για ξεκάθαρη κερδοσκοπία του διεθνούς παράγοντα στο χώρο της εμπορίας βενζίνης.

«Με τον Τραμπ το βαρέλι ήταν στα 60 δολ. και μετά τον Τραμπ το βαρέλι έφτασε στα 110 δολ.. Αν και παλιότερα είχε φτάσει το βαρέλι στα 130 δολ., τότε η τιμή βενζίνης δεν ξεπερνούσε τα 1,90 ευρώ ανά λίτρο. Οι αυξητικές τάσεις των τιμών σήμερα οφείλονται στα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Οι κερδοσκόποι ανεβάζουν την τιμή του διυλισμένου προϊόντος».