Τι θα γίνει με τη χρήση και την κατάργησή της. Όλα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την άρση της της από την 1η Ιουνίου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε ότι ο σχεδιασμός για άρση της υποχρεωτικής χρήσης της προχωρά για την 1η Ιουνίου εξηγώντας ότι η χρήση θα παραμείνει υποχρεωτική για εσωτερικούς χώρους στους οποίους υπάρχει συνωστισμός.

Ο κ. Πλεύρης, μάλιστα, αναφέρθηκε ονομαστικά στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα.

«Είμαστε προσεκτικοί σε αυτό» τόνισε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι η άρση της χρήσης μάσκας σχετίζεται και με το γεγονός ότι μπαίνουμε στο καλοκαίρι και ούτως ή άλλως η διασκέδαση και άλλες δραστηριότητες διεξάγονται κατά βάση σε ανοιχτούς χώρους παραπέμποντας για τις οριστικές αποφάσεις στα τέλη Μαΐου

Όσον αφορά την τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να προκρίνεται η μείωση του ηλικιακού ορίου – σήμερα τέταρτη δόση προαιρετικά κάνουν μόνο οι άνω των 60 ετών στην Ελλάδα – «εκτός αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, που δεν φαίνεται να συμβαίνει, από το ECDC».

Για το φθινόπωρο, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανοίξει η τέταρτη δόση προαιρετικά για όλους».