Το , πήρε  τρίμηνη παράταση μέχρι τον Οκτώβρη. Κατά την παρουσίαση των μέτρων στήριξης, ο υφ. Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης έκανε γνωστό.

Market Pass: Μέσα στον Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα

Παρά ταύτα, τόνισε πως όσοι είναι ήδη δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση, καθώς το σύστημα θα θεωρήσει ότι υποβάλουν ξανά, αυτόματα. Η -το πιθανότερο στα τέλη του μηνός-, ενώ η πρώτη καταβολή εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ίδια θα παραμείνουν και τα εισοδηματικά κριτήρια. Τα όρια είναι τα εξής:

16.000 ευρώ για τον άγαμο
24.000 ευρώ τον έγγαμους
Προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί

Τα περιουσιακά όρια είναι τα 250.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 400.000 ευρώ για τον έγγαμο. Τονίζεται ότι η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει με βάση τις τρέχουσες φορολογικές δηλώσεις, για τα εισοδήματα του 2022.

Το ύψος του Market Pass

Απαράλλακτα θα είναι και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι του Market Pass, τα οποία θα ξεκινούν από τα 22 ευρώ και θα φτάνουν έως τα 100 ευρώ τον μήνα. Τα ποσά υπολογίζονται ως το 10% των μηνιαίων αναγκών για ένα νοικοκυριό. Για παράδειγμα, για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το οικονομικό επιτελείο θεώρησε ότι απαιτούνται 220 ευρώ για τα μηνιαία ψώνια στο μάρκετ. Γι’ αυτό και η επιδότηση υπολογίστηκε στα 22 ευρώ. Για κάθε μέλος του νοικοκυριού προστίθενται 10 ευρώ, με μέγιστη μηνιαία επιδότηση τα 100 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το ποσό του Market Pass θα μπει ολόκληρο αν επιλεχθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα. Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αγορές σε σουπερμάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, λαϊκές αγορές και άλλα καταστήματα τροφίμων. Όποιος επιλέξει κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβει κατά 20% μειωμένο ποσό.