– Ποιά έχουν πέσει στο τραπέζι : Τις τελικές προτάσεις στην κυβέρνηση εισηγούνται σήμερα, σε νέα συνεδρίαση τους οι λοιμωξιολόγοι, αφού αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τα τελευταία νέα στο ipaidia.gr

Η ευρεία διασπορά του έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και έχει «χτυπήσει» ήδη πολλά καμπανάκια.Η Αττική και η Πάτρα προβληματίζουν ιδιαίτερα, με την πρωτεύουσα να συγκεντρώνει σχεδόν τα μισά κρούσματα. Παράλληλα, χθες έγινε εισήγηση να «κοκκινίσει» και η Θεσσαλονίκη λόγω της αύξησης .

Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται διχασμένοι απέναντι στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, με αρκετούς να προτείνουν ένα καθολικό lockdown στις «κόκκινες περιοχές», υποστηρίζοντας ότι μια απαγόρευση τύπου Μαρτίου (με κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο και ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των μετακινήσεων) θα λειτουργήσει δραστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η άλλη πλευρά είναι υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων αλλά όχι ενός καθολικού lockdown.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ειδικοί κλείνουν προς την αυστηροποίηση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι βρίσκεται η το Σαββατοκύριακο από τις 6 μ.μ., προκειμένου να ελεγχθεί η κινητικότητα που είναι μεγαλύτερη.

Επίσης, στο «τραπέζι» είναι και η απαγόρευση μετακίνησης χρησιμοποιώντας τον κωδικό «6» σε άλλους δήμους καθώς έχει διαπιστωθεί ότι γίνεται κατάχρηση.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. τις καθημερινές δεν θεωρείται πιθανή καθώς αναμένεται να αυξήσει τις μετακινήσεις και τον συνωστισμό σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα και στους δρόμους τις υπόλοιπες ώρες.

, όπως και το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, ενώ εξετάζεται αν θα παραμείνει σε ισχύ το click in shop για καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοπωλεία.