Κτηματολόγιο: Ποιες περιοχές μένουν εκτός της παράτασης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔07/07/2019 - 17:05 | Author: Newsroom Ipaidia

: Ποιες περιοχές μένουν εκτός της παράτασης που δόθηκε - η παράταση ενός χρόνου που δόθηκε μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών πετάει έξω όσες περιοχές έληξαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2018

Πρόκειται για 21 περιοχές που έληξαν το 2017 και για 14 ακόμα στις οποίες η προθεσμία έληξε το 2018. Χωρίς αναδρομική ισχύ είναι τελικά η παράταση ενός χρόνου που δόθηκε μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, η οποία ναι μεν περιλαμβάνει περίπου 35.000 ακίνητα σε 111 περιοχές από 34 νομούς που κινδύνευαν να χαρακτηριστούν ως “ αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα” αλλά πετάει έξω όσες περιοχές έληξαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για 21 περιοχές που έληξαν το 2017 και για 14 ακόμα στις οποίες η προθεσμία έληξε το 2018. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται Βριλήσσια και Ελευσίνα στην Αττική, το Άστρος και διάσπαρτες περιοχές κυρίως πιλοτικά προγράμματα ( σε Κιλκίς, Δράμα, Φθιώτιδα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Καλαμάτα, Καβάλα, Άρτα, Τρίκαλα , Αμαλιάδα, Βέροια, Θεσπρωτία, Λάρισα, και Πιερία.

Παράλληλα , το κτηματολόγιο όταν “ ξεμπλοκάρουν οι επιμέρους λεπτομέρειες που έχουν καταστήσει αδύνατο σε αυτή τη φάση να εισπραχθούν τα χρήματα από το αναλογικό τέλος των προγραμμάτων του 2008 αλλά και τα 35 ευρώ από τα προγράμματα 1997- 1999 αναμένεται να τα διεκδικήσει.

Όπως εξήγησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η διευθύνουσα σύμβουλος του κτηματολογίου , Χριστίνα Κλωνάρη “ αν δεν αλλάξει ο τελευταίος νόμος προβλέπεται κανονικά η είσπραξη του αναλογικού τέλους, το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα διότι ορίζεται ότι πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την αντικειμενική αξία, η οποία ανά περιοχή και ιδιοκτησία διαφέρει». • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !
  • express

   europalso

  Enter your email address: