: Έρχεται νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα αν γίνει ο ίδιος αριθμός τεστ με χθες, τονίζουν οι ειδικοί.

Τι λένε οι ειδικοί

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb και σήμερα αναμένεται να υπάρξει αυξημένος αριθμός , ο οποίος πιθανότατα να «σπάσει» το φράγμα των 6.700 εάν γίνει ο ίδιος αριθμός τεστ με τη χθεσινή ημέρα. Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 420.000 τεστ κορoνοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντως «αν τηρηθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Θάνος Πλεύρης αναμένεται να δούμε μείωση των κρουσμάτων μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 6.700 νέα κρούσματα, 59 θάνατοι και 434 διασωληνωμένοι.

Νωρίτερα σήμερα, για τη φιλοσοφία των νέων και την εντατικοποίηση των ελέγχων που θα τεθούν σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο και νέων προσαρμογών το επόμενο διαστημα.

«Υπάρχει η εξής φιλοσοφία για τους ελέγχους και μέτρα. Στόχος είναι μια έμμεση πίεση για να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τρεις λόγους: α) για να προστατευτούν οι ίδιοι, β) για να προστατευτεί η οικογένεια τους και γ) για να αντιληφθούν ότι η ζωή τους θα είναι πιο ελεύθερη αν εμβολιαστούν» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση «δεν είναι lockdown με την έννοια απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά υποχρέωση αφού αρνούνται το δώρο της επιστήμης και πρέπει να είναι σίγουροι και οι ίδιοι και ο περίγυρός τους ότι δεν κινδυνεύει».