: Ούτε στις αρχές Σεπτεμβρίου ούτε στις αρχές Οκτωβρίου θα υπάρχει νέο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον καθηγητή Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

«Επειδή κυκλοφορεί ευρέως στον κόσμο να περιμένουν τον Σεπτέμβριο για να κάνουν το καινούριο, δεν θα υπάρχει νέο εμβόλιο ούτε 1η Σεπτεμβρίου ούτε 1η Οκτωβρίου. Μιλάμε για μέσα με τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η Pfizer και αργότερα η Moderna. Και να συνειδητοποιήσουμε ότι από την ώρα που θα φτιαχτεί και θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο, δεν μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι από την πρώτη ημέρα. Άρα η λογική ‘να περιμένω και να κάνω το νέο εμβόλιο’, δεν έχει νόημα», δήλωσε αρχικά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Επίσης, αναφερόμενος στα υπάρχοντα εμβόλια και στους διστακτικούς που δεν το έχουν κάνει ακόμα, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε: «Είχαμε να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό εμβόλιο πολύ γρήγορα διότι η επιστημονική κοινότητα επιχορηγήθηκε με τεράστια ποσά και από τις κυβερνήσεις και από φιλανθρωπικά ιδρύματα».

«Τώρα, στην Αμερική γίνεται μία πολύ μεγάλη κουβέντα για την επόμενη γενιά των εμβολίων που θα είναι είτε εμβόλια τοπικά, στο ανώτερο αναπνευστικό, κυρίως εισπνεόμενα στη μύτη ώστε να κάνουν τοπική, έντονη ανοσολογική απόκριση και να προστατεύουν από τη μόλυνση, όχι από τη νόσηση είτε εμβόλια που θα είναι εναντίον των κομματιών του κορωνοϊού που δεν αλλάζουν έτσι ώστε να μην κυνηγάμε συνέχεια τον που αλλάζει μα να τον χτυπάμε στις σταθερές του περιοχές», πρόσθεσε, καταλήγοντας πως «συζητιέται να δοθεί από την αμερικανική κυβέρνηση ένα ποσό ανάλογο με αυτό που δόθηκε στην αρχή για τα εμβόλια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που ήδη τρέχει για αυτά».