: Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε για την αύξηση των που φέρνει η διασπορά των παραλλαγών της Όμικρον.

«Μας εξέπληξε το ότι ήρθε νωρίτερα η αύξηση, ωστόσο δεν πέσαμε κι απ’ τα σύννεφα. Τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν προβλήματα. Έχουμε ολέθρια, καταστροφικά αποτελέσματα. Μπορεί να μην έχει την εκρηκτική μορφή των υπόλοιπων κυμάτων, αλλά και τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν το πολύ μεγάλο κόστος, βάρος αυτών των συνεπειών της πανδημίας», τόνισε μεταξύ άλλων, στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Ευτυχώς αυτές οι παραλλαγές δεν δίνουν τις εκρηκτικές μορφές που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση του συστήματος υγείας. Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνωμένων», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Οι μάσκες κακώς καταργήθηκαν, η τέταρτη δόση δεν έχει γίνει από πολλούς», συμπλήρωσε.

Από πλευράς του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αναμένουμε πλέον μια αποκλιμάκωση.

«Δεν ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή τη συμβαίνει, λόγω της έλλειψης ενημέρωσης, φαίνονται στοιχεία μιας εβδομάδας πριν. Απόλυτα σκόπιμο να υπήρχε η ενημέρωση σε καθημερινή βάση», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.