Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με το σχολικό έτος και τις πανελλήνιες 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/03/2020 - 15:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας στο OPEN TV «Από άποψη υποδομής είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε σε όλη τη χώρα. Αυτό, όμως, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας» Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες 2020

Αν τα πράγματα δεν είναι καλά, η κυβέρνηση σκέφτεται τρία σενάρια για να μην χαθεί η χρονιά Νίκη Κεραμέως : «Τα σχολεία έκλεισαν αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Τα μαθήματα εξ αποστάσεως ξεκινούν από τη Δευτέρα στην Γ Λυκείου. Κάναμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τον πρωθυπουργό», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο OPEN TV και τη Φαίη Μαυραγάνη «Από άποψη υποδομής είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε σε όλη τη χώρα. Αυτό, όμως, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως.

Μητσοτάκης σε μαθητές: Η χρονιά δεν χάνεται, οι Πανελλήνιες θα γίνουν

Τόνισε ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά: Δηλαδή από την Γ? Λυκείου αρχικά και τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης. «Δεν αποκαθιστά αυτή η διδασκαλία τη δια ζώσης εκπαίδευσης, αλλά είναι ένας τρόπος να γίνει το μάθημα τώρα», ήταν το μήνυμά της. «Οταν ξανανοίξουν τα σχολεία, θα γίνει επανάληψη της ύλης και θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες», τόνισε η υπουργός.

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει περικοπή της ύλης, η υπουργός Παιδείας απάντησε: «Μείωση της διδακτικής ώρας σε 30 με 35 λεπτά και περικοπή περιπατητικών εκδρομών. Αυτά θα γίνουν αν τα σχολεία ανοίξουν στις 26 Μαρτίου» Σύμφωνα με την υπουργό, αν τα πράγματα δεν είναι καλά, η κυβέρνηση σκέφτεται τα εξής τρία σενάρια για να μην χαθεί η χρονιά:

Σκεφτόμαστε επέκταση σχολικού έτους – Μείωση της διδακτικής ύλης – Αλλαγή της ημερομηνίας των

Κορωνοϊός: Οι Πανελλήνιες 2020 πάνε για Ιούλιο ή Σεπτέμβριο

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: